Detectietraining

Trainen met de Kynero-methode

Het opleiden van gezonde, sociale en gedreven werkhonden is onze passie. Een hond die getraind is volgens de Kynero-methode is dan ook altijd direct inzetbaar en heeft een brede, stabiele basis.

Tijdens de training doen wij veel meer dan alleen het aanleren van een geur. We besteden minstens evenveel aandacht aan de socialisatie (zowel op eigen terrein als op vreemd terrein), een goede conditie en aan een fysieke en mentale balans.

Bij het opleiden van een hond maken wij gebruik van wetenschappelijk onderbouwde methoden zoals de SWDI. Hierdoor kunnen wij een hond opleiden die secuur en zelfstandig werkt en zowel grote als kleine bronnen kan signaleren. We hechten hierbij ook een grote waarde aan een duidelijke en volhardende melding.

Selectie vanuit het nest

Bij al onze pups voeren we reeds in het nest diverse puppy-testen uit om zo in het nest al de beste honden te selecteren.

Positieve training

Wij geloven dat een hond beter op te leiden is wanneer er positief getraind wordt. Hierom trainen wij uitsluitend positief met honden.

Gecertificeerde trainer

Als trainer heb ik mij uitgebreid geschoold binnen de detectie en daarnaast volg ik jaarlijks internationaal meerdere seminars en trainingen om ervoor te zorgen dat uw hond volgens de nieuwste methoden wordt getraind.

Brede socialisatie

Het is onze visie dat een werkhond altijd sociaal en stabiel moet zijn. Hierom zorgen wij voor een uitgebreide socialisatie, waarbij we de hond veel meenemen naar vreemd terrein en laten wennen aan zoveel mogelijk geluiden, objecten en situaties.

Balans en coördinatie

We laten de hond trainen op verschillende objecten en ondergronden zodat de hond in het werk op alle locaties kan worden ingezet.

Conditioneel sterk

Tijdens de training laten we de honden zoveel mogelijk ervaring opdoen met zoeken, zodat de honden ook gewend zijn om langere tijd achter elkaar te kunnen zoeken. Ook besteden we aandacht aan een goede fysieke conditie door met de honden te fietsen, zwemmen en hen op de loopband aan hun conditie te laten werken.

Getrainde honden

Hieronder vindt u een selectie van honden welke door ons getraind zijn en momenteel worden ingezet. We zijn er trots op al enkele jaren onze klanten te mogen helpen om hun prachtige honden verder op te leiden.

Gimli
Gimli (ingezet Engelse douane)
Dana
Dana (ingezet op Schiphol)
Maggy
Maggy (ingezet Dubai)
Gig & Aleka
Gig & Aleka (ingezet in Noorwegen)
Basta
Basta (ingezet in Dubai)
Donja
Donja (verkocht)
Oslo
Oslo & Kaya (ingezet in Noorwegen)

Bent u op zoek naar een werkhond of wilt u uw pup laten opleiden?
Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken!