Over
onze kennel

Wie zijn wij?

Een sportieve springer spaniels werklijn

Kynero Engelse Springer Spaniels is in 2017 begonnen door Danitsja Bosua. Zij kwam in aanraking met de werklijn cocker spaniel en werd verliefd op de spaniel. Na korte tijd kwam er ook een springer en toen was de liefde voor de werklijn springer spaniel geboren. Enige tijd heeft Danitsja de springer getraind en opgeleid als speurhond voor onder andere de douane en politie. Na meerdere pups met gezondheidsproblemen te hebben gehad, is besloten zelf met goede springers te gaan fokken.

Sinds 2022 zijn Pieter en Danitsja de springers samen gaan fokken en is er inmiddels ook een stabiele foklijn gemaakt. We hebben tot nu toe nog geen gezondheidsproblemen en proberen zo goed mogelijk te selecteren. Daarnaast zoeken we qua karakter een stabiele, belastbare hond die graag wil werken. Dit kan zowel in de jacht als detectie zijn. Voor beide disciplines is de spaniel zeer geschikt.

Onze honden zitten bij ons in huis maar lopen ook regelmatig overdag op ons buitenterrein van 3000m2. Daarnaast wordt er met alle honden gewerkt. Onze pups groeien bij ons op in de kraamkamer en bieden wij langzaam de juiste prikkels aan. Meer hierover kan je vinden op de pagina nesten.

Neem contact met ons op!
springer pup springer springer